Släktforskning

En del av det tidiga arbetet kring Sipples syndrom var att släktforska. Det är släktträdet till vänster som uppkom vid Margaretha Bergs forskning. Den äldsta personen på detta träd är Sven Arvidsson som föddes den 5 juli 1730, och det är ifrån honom de flesta Sipples-patienter i vår förening stammar. I föreningen har vi fortsatt denna resa i historien och nått ända tillbaka till Germund som föddes någon gång på 1640-talet.

Gemensamt för de flesta av våra förfäder var att de tillhörde Markaryds församling och att de var bönder, torpare, hemmansägare, backstuguhjon eller satt på undantag. Säkert med anledning av ett relativt fattigt leverne begav sig en del ut i världen, gåendes till Båstad, resandes till Gotland eller ända upp till Boden, men naturligtvis även utvandrandes till Amerika. Vi har många släktingar i USA, och det var också där sjukdomen undersöktes först. Vidare släktforskning på andra sidan Atlanten har såvitt vi vet inte gjorts, men det står på föreningens dagordning att ta reda på detta.

För den som är intresserad av att ta del av vårt släktträd är det bara att höra av sig till styrelsen: info@sipples.se. Det finns även möjlighet att, mot en lämplig kostnad, få sitt släktträd ritat till sig.

slakttrad

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s